Kadınlarda en sık görülen kanser türü ve yaklaşık olarak 8 kadında birinin, hayatının bir döneminde kapısını çalıyor. Oysa erken evrede saptanan meme kanserinin tedavi edilme olasılığı yüzde 100’e yakın
Parça alma yani biyopsi tanı koymadaki son noktadır. Alınan doku örneği özel boyalarla boyandıktan sonra, deneyimli bir patoloji uzmanı tarafından mikroskop altında değerlendirilir ve dokunun iyi mi yoksa kötü mü olduğunu saptar. Eskiden tek biyopsi yöntemi açık biyopsi idi. Günümüzde açık biyopsiye çok daha az gereksinim duyulmaktadır. Tüm biyopsiler bölge uyuşturularak ya da özel durumlarda hasta uyutularak yapılır.
İnce İğne Biyopsi
Bu teknikte kan alma iğnesi ile hücre ya da hücre grupları dokudan alınır. Ele kitle geliyorsa el ile hissederek, ele gelmiyorsa ultrasonografi altında yapılan bu işlemin deneyimli kişiler tarafından yapılması çok önemlidir. Ayrıca elde edilen hücre gruplarını değerlendirecek patoloji uzmanının bu konuda eğitilmiş ve özelleşmiş olması kritiktir. Ancak tüm uygun koşullar sağlansa bile alınan doku örneği tanı koydurucu olmayabilir ya da şüpheli gelebilir. Bu durumda diğer biyopsi yöntemlerine geçmek gerekir.
Kalın İğne Biyopsi
Bu biyopsi de el ile hissederek ya da ultrasonografi destekli yapılır. İnce iğneden farklı olarak burada kullanılan iğne biraz daha kalındır (çok kalın değil !!). Tru-cut biyopsi (aslında iğne markasının adı, kağıt mendilin selpak diye adlandırılması gibi), çekirdek biyopsi ya da core biyopsi olarak da adlandırılır. Bu biyopside küçük de olsa doku parçası alındığı için tanı çok daha doğru ve güvenilirdir. Yine de bu örnekle tanı konamayabilir. Bu durumda açık biyopsi düşünülür.
Vakum Biyopsi
Bu yöntemde mamografi ile saptanan kitlelere yine mamografi yardımıyla kalın iğne yerleştirilir. Özel vakum cihazı ile doku örneği alınır.
Açık Biyopsi
Önceki tekniklerle tatmin edici bir sonuca ulaşılamamışsa ya da kanser şüphesi devam ediyorsa açık biyopsi yöntemi uygulanır. Bazı kitlelerde doğrudan açık biyopsi de düşünülebilir. Bu yöntemde ilgili alan uyuşturulduktan sonra uygun bir deri kesisi ile girilir ve şüpheli alan ya tamamen çıkartılır (eksizyonel biyopsi) ya da alanı temsil edecek bir örnek parçası (insizyonel biyopsi) alınır. İyi huylu kitlelerde tamamının çıkartılması zaten tedavi şeklinde olacaktır. Ancak kötü huylu kitlelerde amaç sadece tanı koymaktır. Çoğu zaman ek bir cerrahi girişim gerekir.
Tel İşaretli Biyopsi
Bazen mamografi ya da ultrasonografi ile saptanan anormallikler kitle şeklinde olmaz ya da iğne biyopsisi ile doğrulanamaz. Bu gibi durumlarda anormallik çok ince kılavuz bir tel ile işaretlenir. Sonrasında açık biyopsi ile tel takip edilerek telin çevresindeki doku çıkartılır.
Sevgili hocama uzun yıllardır rutin meme muayenesi için düzenli olarak kontrol olmaktayım. Ancak daha da önemlisi yaklaşık 6 ay kadar önce anneme 3. evre meme kanseri teşhisi konuldu. Bu zorlu evreyi ve zorlu süreçi TARIK HOCAM sayesinde başarılı bir ameliyat ile ve sonrasında seyir eden tedavi ile başarılı bir şekilde tamamlamaktayız. Bu süreçte doğru tespit ve doğru tedavi ile hastasına ve biz hasta yakınlarına verdiği pozitif enerji ve destek paha biçilemez. Bu hastalıkta önemli bir ayrıntı çünkü. Öte yandan hekimliği ve tecrübesi zaten tartışılmaz. Şimdi büyük, küçük ailemizin tüm kadınları olarak sevgili Tarık Hocamıza düzenli olarak kontrole gidiyoruz. Sağlık şakaya gelmez o nedenle gönül rahatlığı ile `` İYİ Kİ SİZİ TANIDIM VE TEDAVİ OLDUM ‘’ diyeceğiniz muhteşem bir insan. Kliniğe girdiğiniz andan, ameliyat sonrasına kadar güleryüzünü esirgemeyen harika bir çalışma ekibi ile Şiddetle tavsiye edilir! HEP VAR OLUN HOCAM.. TEŞEKKÜRLER !
Tarık Hocam eşimin çok zor olan ameliyatını bilgisi ve tecrübesiyle başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.Hastayı aydınlatan, rahatlatan ve GÜVEN VEREN bir iletişim dili var.Biz eşimin sağlığını ona borçluyuz.Doktor araştıran tüm hastalara tavsiye ederim.Aklınızda hiç soru işareti kalmasın.Gerçekten Kendine,bilgisine ve tecrübesine güvendiğini duruşundan ve konuşmasından anlarsınız.Belki abarttığımı düşünenler olacaktır ama ben onu ne kadar övgülerle anlatsam az kalır.Başarısı övgüye değer.Çok Teşekkürler Tarık Zafer NURSAL.Dualarımızda ve sevgimizdesiniz.
Merhaba ben Eda. İlk bu rahatsızlığımı duyduğumda şok olmuştum.. teşhis konulduğunda ne yapacağımı bilemeden birkaç doktor önerisi aldım ve yaptıgım görüşmeler sonucunda Tarık bey bana çok güven veren, bütün şeffaflığı ile en uygun şekilde açıklamada bulunan ve yapılan cerrahi müdahaleden sonra önce sağlık sonra psikolojik açıdan estetik görüntü oldukça beni memnun etti. İyi ki Tarık beyde karar kılmışım tereddütsüz Önerebileceğim bir cerrah önce Allah’a sonra Tarık beye şükürler olsun.. teşekkürler Tarık hocam...
Daha fazla yıldız olsaydı daha çok tiklardim...iyikide kendimi size teslim ettim..
İlk günkü telaşımızı çok profesyonel olarak bizden aldınız sonraki süreci adım adım anlatınız bize iyki sizi tercih etmişiz hocam. İlgi, alakanız ve her şey için çok teşekkür ediyoruz.
Kliniğimden randevu almak için lütfen aşağıdaki formu doldurun.
Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal
Reşatbey Mahallesi, Gen iş merkezi, Reşatbey Mah. Atatürk Cad, Arıplex sineması yanı No:22/7, 01120 Seyhan/Adana
0 (534) 892 99 59 Pzt-Cuma: 10:00 – 18:00 Cts: 11:00 – 16:00